יום רביעי, 16 בדצמבר 2009

גירושין

פנייה להליך של גירושין, הנה צעד מורכב וסבוך, ואולי מבין הקשים שאדם יכול לעבור בחייו. למעשה, ברמה העקרונית, ישנם שתי דרכים בהם ניתן לעבור הליך של גירושין.
האחת, היא כאשר פניהם של בני הזוג מועדים לפרידה בדרך של שלום (עד כמה שניתן להגדיר זאת כך), ואז קיימת בפניהם האפשרות לחתום על הסכם גירושין שימצא את האינטרסים של שניהם באופן הוגן (עד כמה שניתן).
השניה, היא כאשר מי מהצדדים החליט כי, לא ניתן לסיים את המחלוקות הנובעות מעצם קיומו של הליך גירושין, לרבות מחלוקת בענייניים של חלוקת רכוש, מחלוקת בעניינים של מזונות, מחלוקת בעניינים של משמורת וכד', בדרך של הסכם גירושין (לעיתים גם מתוך הצורך לנקום היות ואותו צד פגוע עד עמקי נשמתו ומרגיש צורך לנקום בבן הזוג הפוגע). במקרה בו, מי מבני הזוג יחליט כי לא ניתן יהיה לסיים את מערכת הנישואין בדרך של הסכם גירושין, כאמור, או אז, פניהם של בני הזוג, מועדות להליך של גירושין בטריבונלים המשפטיים שתחום שיפוטם הוא דיני משפחה, לרבות בית משפט לענייני משפחה ולרבות בית הדין הרבני.
יצוין כי, ניהול הליך גירושין בטריבונלים המשפטיים שתחום שיפוטם הוא דיני משפחה, לרבות בית משפט לענייני משפחה ולרבות בית הדין הרבני, יכול לעיתים, להימשך שנים ארוכות ולהיות סבוך עד מאוד. עובדה זו בני הזוג, לא לוקחים בחשבון.
לבסוף, יוצא אפוא כי, מאותו ניהול הליך של גירושין בדרך של "מלחמות" בבתי המשפט, שני בני הזוג יוצאים נפסדים. שכן, במרבית המקרים התוצאות אליהם יגיעו בני הזוג לאחר ניהול אותו הליך גירושין בבתי משפט, יהיו אותן תוצאות שבני הזוג היו מגיעים אליהם לו היו חותמים על הסכם גירושין אשר בתוכו היו אף נכללים הוראות בדבר כל העניינים הנובעים מעצם קיומו של הליך גירושין, כאמור, לרבות עניינים של דמי מזונות, הסדרי ראייה, משמורת, חלוקת רכוש ועוד.
הרי אם תחשבו על כך לעומק, בזבוז אנרגיות ומשאבים רבים על עורכי דין, משך שנים ארוכות של ניהול הליך גירושין בבתי המשפט, הנם הפסד רב לשני בני הזוג, ולו רק בגלל שתרפדו את הסיכוי לסוג של מערכת יחסים תקינה ביניהם בשביל הילדים המשותפים, אשר בסופו של יום נקרעים בין שתי העולמות, והם הסובלים העיקריים מאותו הליך גירושין אשר הוריהם מנהלים.
כך או כך, כאשר אין כל סיכוי לשיקום מערכת היחסים והתא המשפחתי ובני הזוג החליטו לסיים את מערכת היחסים ביניהם בהליך של גירושין, הרי שהאלטרנטיבה היעילה ביותר, במרבית המקרים, הנה לסיים את מערכת הנישואין בדרך של הסכם גירושין, אשר יהיה הוגן כלפי שני הצדדים.

תגובה 1:

  1. הכי טוב זה לקוות שאם, חלילה וחס, מגיעים למצב של גירושין, אז להגיע לכך בצורה יחסית חיובית. לפעמים אפשר לפתור בעזרת עורך דין או מגשר את כל בעיות המזונות, משמורות ורכוש ואז מסיימים אפילו כידידים.

    אבל לפעמים..האירועים שהובילו לגירושין פשוט לא יתנו לזה לקרות.

    השבמחק